پرسش و پاسخ در مورد درسنامه جامع دکتری و آزمونهای زبان دکتری MSRT-MHLE-EPT-TOLIMO
آنچه که در این صفحه خواهید دید:
ـ سئوالات داوطلبان در مورد کتاب و کنکور
- آزمون زبان MHLE
- بخشنامه حذف پیش شرط نمره آزمون زبان MHLE پیش از کنکور دکتری از سال 99 به بعد
- نکته تکمیلی و توصیه دکتر لزگی در مورد حذف آزمون MHLE برای داوطلبان وزارت بهداشت
- آزمون MSRT (یا MCHE همان آزمون زبان دکتری وزارت علوم Ministry of Science and Research Test)
- تفاوتهای آزمون MHLE با MSRT
- سئوالات رایج داوطلبان در مورد آزمون MHLE با MSRT
– لایوهای مشاوره دکتر لزگی در اینستاگرام در مورد کتاب و خواندن برای زبان دکتری
سئوالات مربوط به زبان دکتری (درسنامه جامع MSRT-MHLE)
آزمون زبان MHLE
آزمون MHLE (یا همان آزمون زبان دکتری وزارت بهداشت Ministry of Health Language Exam) که نمره اش فقط برای داوطلبان رشته های وزارت بهداشت معتبر است از سال 98 به بعد به دو صورت کاغذی و کامپیوتری برگزار می شود. در هر دو مدل آزمون 90 دقیقه زمان برای پاسخگویی وجود دارد. در هر دو مدل داوطلبان باید در حوزه آزمون حاضر شوند. در آزمون کاغذی دفترچه آزمون در اختیار داوطلبان قرار می گیرد و در آزمون کامپیوتری یک کامپیوتر در اختیار هر داوطلب گذاشته می شود. در قسمت شنیداری یا Listening در آزمون کاغذی، صدای از طریق بلندگوی عمومی و در آزمون کامپیوتری صدا از طریق هدفون که در اختیار هر داوطلب قرار می گیرد پخش می شود و بنابراین کیفیت صدا در آزمون کامپیوتری بهتر خواهد بود. سئوالات شنیداری فقط یک بار پخش می شوند. تفکیک سئوالات در هر دو نوع کاغذی و کامپیوتری مشابه و به این صورت می باشد:
30 سئوال شنیداری ـ 20 سئوال گرامر (شامل 10 سئوال structure گزینه ی صحیح را پیدا کنید و 10 سئوال written expression گزینه غلط را انتخاب کنید) ـ 20 سئوال واژگان (لغت) ـ 30 سئوال درک مطلب
آزمون MHLE مانند تمام آزمونهای دیگر زبان دکتری نمره منفی ندارد و لذا پیشنهاد می شود که داوطلبان حتی بصورت شانسی سئوالاتی را که نمی دانند یا شک دارند انتخاب کنند تا احتمال افزایش نمره خود را بیشتر کنند.
اعلام نتایج برای هر دو مدل کاغذی و کامپیوتری بین 6 الی 12 روز پس از برگزاری آزمون از طریق سامانه زبان وزارت بهداشت اعلام می شود.
جهت ثبتنام برای این آزمون باید به سایت سنجش پزشکی مراجعه کنید. مرکز سنجش آموزش پزشکی کشور معمولاً هر دو ماه یکبار و گاهاً با فاصله کمتر اقدام به برگزاری وثبت نام آزمون زبان mhle می کند، این آزمون توسط وزارت بهداشت در حوزه های تعیین شده در زمان مشخص برگزار می شود، نشانی دقیق مکان برگزاری آزمون mhle بر روی راهنمای داوطلبان Examinees’ Guide که همراه با کارت ورود به جلسه در اختیار شرکت کنندگان قرار می گیرد، درج می شود.
نحوه ثبت نام آزمون mhle به شرح زیر می باشد : آماده سازی مدارک ثبت نام آزمون زبان mhle : داوطلبان باید یک قطعه عكس پرسنلی تمام رخ با زمینه ی روشن (كه در سال جاری گرفته شده باشد،) كارت ملی وصفحه ی اول شناسنامه ی خود را اسكن نموده ، و با مراجعه به سایت مرکز سنجش آموزش پزشكی مراجعه و در قسمت ثبت نام فایل خود را ارسال نمایند. هریک از تصاویر ارسالی باید با فرمت jpg و حجم آن 20 تا 300 کیلو بایت باشد.
1- اسکن و آماده کردن مدارک ثبت نام طبق توضیحات بالا
2-ورود به صفحه اینترنتی مرکز سنجش آموزش پزشکی
3- انتخاب پیوند زبان (آزمون زبان MHLE)
4- کلیک روی پیوندSend Documents & Register
5-انتخاب پيوند پرداخت الكترونیکی هزینه ی نام نویسی، با استفاده از کارت بانکی عضوشتاب
6-بازگشت به صفحه ی نام نویسی
7- ارسال مدارک بصورت جداگانه و تک تک پس از ارسال مدارک، دكمه ی Registration فعال می شود؛ كسانی كه در دوره های پیشین نام نویسی كرده بوده اند، نیازی به ارسال دوباره ی مدارک ندارند.
هنگام ارسال مدارک باید عنوان درست مدرک ارسالی را از قسمت نوع سند ارسالی برا هر مدرک انتخاب و سپس آن را ارسال کنید.
عکس پرسنلی Personal Photo
کارت ملی National Card
شناسنامه ID Card
8-كلیک روی دكمه ی Registration و مشاهده ی فرم نام نویسی Registration Form)
9- تکمیل فرم نام نویسی، فقط با استفاده از حروف الفبای انگلیسی و دریافت Registration Code دریافت نكردن كد نام نویسی به معنی انجام نشدن نام نویسی است.
بخشنامه حذف پیش شرط نمره آزمون زبان MHLE پیش از کنکور دکتری از سال 99 به بعد
بر اساس آخرین اخبار اعلام شده مرکز سنجش آموزش پزشکی کشور در رابطه با آزمون دکتری وزارت بهداشت شرط داشتن نمره زبان (آزمونMHLE و سایر آزمون های زبان معتبر) به عنوان پیش نیاز برای شركت در آزمون دكتری تخصصی و پژوهشی (Ph.D) حذف خواهد شد. بر این اساس، برای آزمون سال تحصیلی 1399-1400 نمره ی MHLE و سایر آزمون های زبانِ معتبر، صرفاً در بخش مصاحبه دارای امتیاز خواهد بود و برای سال تحصیلی 1400-1401 و پس از آن، درس زبان با ضریب و تعداد سؤال مشخص (كه در دفترچه راهنمای شركت در آزمون همان سال اطلاع رسانی می شود به عنوان یكی از دروس امتحانی در آزمون كتبی لحاظ می شود.لازم به ذکر است شرط اخذ نمره زبان معتبر برای پذیرفته شدگان نهایی در دانشگاه ها که باید تا پیش از آزمون جامع به دانشگاه محل تحصیل ارائه دهند به قوت خود پابرجاست.
بدین ترتیب داوطلبینی که تاکنون موفق به کسب نمره از این آزمون نشده اند بدون هیچ مشکلی می توانند در آزمون دکتری سال 99 شرکت نمایند و با قبولی در آزمون تا آزمون جامع فرصت خواهند داشت در آزمون زبان وزارت بهداشت MHLE شرکت نمایند و نمره ی خود را تحویل دهند.
نکته تکمیلی و توصیه دکتر لزگی در مورد حذف آزمون MHLE برای داوطلبان وزارت بهداشت:
داوطلبان عزیز توجه داشته باشید که حذف پیش شرط نمره آزمون MHLE برای داوطلبان رشته های وزارت بهداشت به معنی این نخواهد بود که درس زبان حذف شده است. بلکه سئوالات زبان، همچون آزمون ارشد وزارت بهداشت و نیز آزمونهای دکتری دانشگاههای تهران، مدرس، علامه و … در یک جلسه و در کنار دفترچه ی دروس تخصصی ارائه خواهد شد. تجربه نشان داده است که این موضوع باعث می شود که بعلت برگزاری همزمان با آزمون تخصصی، پاسخ دهی به بخش زبان استرس و خستگی بیشتری بهمراه داشته باشد و همانطور که در آزمونهای زبان دکتری دانشگاهها مرسوم بوده و است معمولاً سئوالات زبان از درجه سختی بیشتری نسبت به آزمون MHLE برخوردار باشد. بنابرین توصیه می شود داوطلبان عزیز با جدیت بیشتری به درس زبان بپردازند و مهارتهای مدیریت زمان پاسخ دهی به سئوالات زبان را در کنار سئوالات تخصصی ارتقاء ببخشند.
آزمون MSRT (یا MCHE همان آزمون زبان دکتری وزارت علوم Ministry of Science and Research Test)
اگر شما هم داوطلب شرکت در آزمون دکتری و یا دانشجوی دکتری باشید، جهت کسب امتیاز در مصاحبه دکتری و یا کسب مجور جهت شرکت در آزمون جامع دکتری نیاز به مدرک زبان انگلیسی دارید. مدرک آزمون زبانMSRT ازجمله مدارکی است که مورد قبول همه دانشگاههای کشور است و برای داوطلبان متقاضی اعزام با هزینه شخصی و بورسیه خارج از کشور و نیز دکترای داخل وزارت علوم و وزارت بهداشت و نیز داوطلبان دکترای دانشگاه آزاد اسلامی معتبر است.
آزمون MSRT، در مقایسه با امتحانات TOEFL و IELTS، سادهتر و کمهزینهتر است و سالانه معمولاً 10 بار برگزار می شود.
شرکت در آزمون محدودیت ندارد و در صورت عدم قبولی در یک دوره میتوان در دورههای بعدی نیز ثبتنام کرد. ولی داوطلبانی که نمرات آنها بالاتر از ۷۵ باشد، تا یک سال نمیتوانند در آزمون شرکت نمایند. چون ظرفیت آزمون فوق برای مراکز دانشگاهی و آموزشی بوده و آخرین حد نصاب مراکز فوق نمره ۷۰ میباشد.
مدت اعتبار نمره کسب شده در آزمون MSRT مانند تمام آزمونهای دیگر 2 سال از تاریخ اعلام نتیجه خواهد بود.
این آزمون، نمره منفی ندارد و نمره قبولی در آن 60 به بالا (از ۱۰۰ نمره) و نمره مشروطی آن 54 به بالا است، البته در مواردی بسته به دانشگاه موردنظر متغیر است.
این آزمون به صورت تستی برگزار میشود، دارای ۱۰۰ سؤال است و از سه قسمت تشکیل شده است:
۱- Listening Comprehension: این قسمت از ۳۰ تست تشکیل شده است و در آن از مکالمات کوتاه، بلند و نیز درک مطلب شفاهی سؤال پرسیده میشود. مدت زمان پاسخگویی به این بخش از آزمون بین ۳۰ تا ۳۵ دقیقه بوده و دفترچه سؤالات آن به صورت مجزا از دفترچه دو بخش دیگر توزیع میشود.
۲- Structure and Written Expression: این قسمت شامل ۳۰ تست است که ۱۵ مورد آن مربوط به Structure و ۱۵ تست دیگر مربوط به Written Expression میباشد. مدت زمان پاسخگویی به این بخش ۲۰ دقیقه است. زمان لازم جهت پاسخگویی به این بخش از آزمون ۴۵ دقیقه در نظر گرفته شده است.
۳- Reading Comprehension: از ۴۰ تست تشکیل شده که معمولاً شامل ۴ متن جداگانه میباشد که برای هر قسمت ۱۰ سؤال مطرح شده است.
لازم به ذکر است که دفترچه سؤالات آزمون در یک مرحله توزیع میشود.
جهت ثبتنام برای این آزمون باید به سامانه سازمان امور دانشجویان مراجعه کنید. پس از مراجعه به این سایت، لازم است از منوی بالای وارد پروفایل خود شوید. اگر در سامانه قبلی پروفایل داشتهاید، نیازی به ثبتنام مجدد نیست. اما اگر پروفایل نداشتهاید لازم است ابتدا پروفایل بسازید. پس از ساخت پروفایل MSRT میتوانید جهت ثبت نام و شرکت در آزمون اقدام کنید. در صورتی که زمان ثبتنام آزمون MSRT فرارسیده است، از منوی بالای این پورتال گزینه «آزمون زبان» را انتخاب کنید و از آنجا وارد بخش «ثبتنام در آزمون» بشوید. در این قسمت لازم است نسبت به انتخاب حوزه امتحانی مدنظر خود اقدام کنید و گزینه موافقت با قوانین را نیز انتخاب کنید. پس از این مرحله، درخواست شما برای شرکت در آزمون MSRT ثبت میشود و لازم است نسبت به پرداخت هزینه آزمون برای نهایی شدن ثبت نام اقدام کنید. برای پرداخت هزینه شرکت در آزمون MSRT، از منوی بالا، گزینه «کارتابل» را انتخاب کنید و نسبت به پرداخت اقدام کنید تا ثبتنام شما نهایی شود.
تفاوتهای آزمون MHLE با MSRT
از لحاظ تعداد سئوالات:
تعداد سئوالات در آزمون MHLE در مجموع 100 سئوال است که از این تعداد بترتیب 30 سئوال شنیداری، 20 سئوال گرامر، 20 سئوال واژگان و 30 سئوال درک مطلب وجود دارد.
تعداد سئوالات در آزمون MSRT در مجموع 100 سئوال است که از این تعداد بترتیب 30 سئوال شنیداری، 30 سئوال گرامر، و 40 سئوال درک مطلب وجود دارد.
بنابراین در آزمون MSRT بخش واژگان مجزا وجود ندارد.
از لحاظ زمان پاسخ دهی:
زمان پاسخگویی به سئوالات در آزمون MHLE 90 دقیقه می باشد.
زمان پاسخگویی به سئوالات در آزمون MSRT 110 دقیقه می باشد.
پس در MSRT زمان بیشتری برای پاسخ دهی به سئوالات وجود دارد ولی از نظر تعداد سئوالات ریدینگ نیز که زمانبر است نیز بیشتر است.
از لحاظ نوع برگزاری آزمون:
آزمون MHLE هم بصورت کاغذی و بصورت کامپیوتری برگزار می شود.
آزمون MSRT فقط بصورت کاغذی برگزار می شود.
سئوالات رایج داوطلبان در مورد آزمون MHLE با MSRT
کدامیک از دو آزمون MHLE و MSRT ساده تر و کسب نمره در آن راحتتر است؟
از آنجاییکه منابع مورد استفاده برای طراحی هر دو آزمون تقریباً یکسان هستند، می توان استنباط کرد که در اساس هر دو آزمون باید از درجه سختی یکسانی برخوردار باشند. اما از آنجاییکه داوطلبان شرکت کننده در آزمون MHLE از دانشجویان و فارغ التحصیلان رشته های علوم پزشکی هستند و به متون انگلیسی پزشکی اشراف بیشتری دارند و در آزمون MHLE نیز حداقل دو متن از 5 متن از متون مربوط به علوم پزشکی خواهد بود، لذا از نظر ریدینگ متون MHLE کمی به نظر آسانتر خواهند بود. از طرفی دیگر در آزمون MHLE 20 سئوال لغت وجود دارد که پاسخ دهی به آنها برای کسانی که از دانش لغوی نسبتاً خوبی برخوردارند آسانتر و سریعتر از پاسخ دهی به سئوالات متون خواهد بود. از لحاظ لیسنینگ نیز طبق تجربه آزمون MHLE گاهاً لیسنینگ های آسانتری از آزمون MSRT داشته است. اما در کل اگر برای یکی آمادگی پیدا کنید برای دیگری هم آماده شده اید. در طراحی و نگارش کتاب درسنامه جامع MSRT-MHLE دکتر لزگی این موضوع بخوبی لحاظ شده است.
سئوال: در آزمون MHLE یا MSRT می توانیم زمان پاسخگویی به سئوالات بخش شنیداری را به پاسخ دادن به سایر تستها اختصاص دهیم؟
بلی. دفترچه سئوالات تمام قسمتها در هر دو آزمون بطور یکجا توزیع می شود و لذا دانشجویان می توانند بجای شروع از بخش شنیداری از بخشهای دیگر شروع کنند و بخش شنیداری را نزنند. البته از آنجاییکه در آزمون MSRT و MHLE نمره منفی وجود ندارد، پیشنهاد می شود که حتی بطور شانسی هم که شده برای هر سئوالی که نمی دانید یا شک دارید گزینه ای را انتخاب کنید تا احتمال کسب و افزایش نمره خود را بیشتر کنید. همچنین توصیه دکتر لزگی اینست که دانشجویان حتی بصورت محدود اگر شده مهارت شنیداری خود را با کتاب درسنامه جامع MSRT-MHLE ارتقاء دهند